Обявен е национален конкурс по повод 70-тата годишнина от създаването на ЮНЕСКО

По повод  70-тата годишнина от създаването на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура – ЮНЕСКО /16 ноември 1945 г./е обявен Национален младежки конкурс „Културното и природното наследство на България – да помислим днес за нашето утре”.

Организатори са Дипломатическият институт при Министъра на външните работи със съдействието на Националната комисия на Р България за ЮНЕСКО, Министерството на образованието и науката и Министерството на околната среда и водите.

Конкурсът е предназначен за ученици от гимназиалния курс и студенти и е за изработване на плакат, картичка, клип или мултимедийна презентация за един от българските обекти в Списъка на ЮНЕСКО на световното културно и природно наследство /* 9 обекта/. Творбите трябва да представят и рекламират обекта, с цел неговото опазване и ефективно използване в културния и социално-икономическия живот на съответния регион.

Освен визуална част предложението следва да съдържа писмено изложение до 1 страница, за това как авторът предлага да бъде опазван и управляван обектът и как вижда участието на младежите от региона в този процес /поемане на патронаж, „осиновяване” на обекта, друго/.

Крайният срок за подаване на конкурсните работи е30 юни 2015 г. на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Условията на конкурса са публикувани на интернет страницата на инспекцията на адрес: http://www.riosv-ruse.org/konkursinariosv-ruse.html.

* Общо 9 материални обекта от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, в това число 7 културни и 2 природни обекта, се намират в България. Те са Боянската църква, Ивановските скални църкви, Ма̀дарският конник, Казанлъшката гробница, Несебър - Стария град, Рилският манастир, Свещарската гробница, Национален парк Пирин  и Резерватът „Сребърна”. 

Оценете
(0 гласа)
нагоре

 

eu fond

OP okolnasreda

  

nat strategy

Изработката на тази страница е в изпълнение на Проект № DIR-5113325-6-96 „Дейности по устойчиво управление на Поддържан резерват „Сребърна” и резерват „Бели Лом” по ОП „Околна среда 2007-2013 г.”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и национално публично съфинансиране от Републиканския бюджет.