Персонални глоби за лица, установени в забранена зона в „Сребърна“

Персонални глоби в размер на 1000 лв. са наложени на две физически лица, които са осъществили навлизане и преминаване с автомобил в Зона Б на Поддържан резерват „Сребърна“. Нарушителите са установени по дигата между двата шлюза на захранващия канал на езерото „Сребърна”.

След проведените съдебни процедури наказанията са потвърдени от Административния и Районен съд в гр. Силистра.

Нарушението е констатирано в началото на април миналата година. При акция на компетентните органи – служители в отдел „Рибарство и контрол – Централен Дунав“ при Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), съвместно с Гранично-полицейски участък – Силистра при Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе, е констатирано навлизане в зона с ограничения на  превозно средство, в което са намерени чували с риболовни мрежи и риба.

            

Оценете
(0 гласа)
нагоре

 

eu fond

OP okolnasreda

  

nat strategy

Изработката на тази страница е в изпълнение на Проект № DIR-5113325-6-96 „Дейности по устойчиво управление на Поддържан резерват „Сребърна” и резерват „Бели Лом” по ОП „Околна среда 2007-2013 г.”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и национално публично съфинансиране от Републиканския бюджет.