РИОСВ-Русе излъчи победители в конкурса за комикс

РИОСВ-Русе определи победителите в конкурса за комикс, посветен на Световния ден на влажните зони. Тази година главният герой бе Eвроазиатският бобър (Castor fiber), чието присъствие е регистрирано през  есента на 2020 г., във водосбора на р. Русенски Лом. В комисията по оценката на творбите се включи и изследователят на комиксовото изкуство Стоян Стоянов. До предварително обявения срок в инспекцията постъпиха над 100 комикса от трите области в териториалния обхват на инспекцията. Най-масово са участвали децата от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и Студио за изобразително изкуство „Мармалад“ – гр. Русе. Призовите места са за възпитаници на ОУ „Отец Пайсий“ и  ПГСАГ „Пенньо Пенев“ в гр. Русе.

С най-добрите комикси ще бъде подготвена изложба  във фоайето на инспекцията, която ще бъде посветена на  Международния ден на бобрите - 7 април.

Пълният списък е публикуван на интернет страницата на РИОСВ-Русе: https://www.riosv-ruse.org/konkursi-na-riosv-ruse

Оценете
(0 гласа)
нагоре

 

eu fond

OP okolnasreda

  

nat strategy

Изработката на тази страница е в изпълнение на Проект № DIR-5113325-6-96 „Дейности по устойчиво управление на Поддържан резерват „Сребърна” и резерват „Бели Лом” по ОП „Околна среда 2007-2013 г.”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и национално публично съфинансиране от Републиканския бюджет.