Резерватът „Сребърна“ с нова визитка в мозайката на дигиталните 100 туристически обекта на България

Поддържан резерват „Сребърна“ е представен в кратки и съдържателни клипове на български и английски език в рамките на проекта за дигитализиране на 100 – те туристически обекта на България. Емблематичната инициатива на Българския туристически съюз - Националното движение „Опознай България - 100 национални туристически обекта“, вече може да се използва и в дигитален формат.

Иновативният проект е реализиран в мобилното приложение на Yettel и дава възможност на почитателите на Движението да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Достъпът до всички услуги е напълно безплатен, като телекомът става първият оператор в България, който отваря мобилното си приложение за всички потребители в страната.

Проектът включва създаване на дигитални профили на всички туристически обекти, част от Движението, в мобилното приложение на Yettel. Предвижда се и поставяне на специални табели с QR код на територията на всеки туристически обект, чрез който участниците в Движението ще могат да получат своя виртуален печат в дигиталния си паспорт. Той може да бъде взет и чрез локализация на местоположението на потребителя, което също доказва посещението на обекта.

Новата дигитална визитка на резервата можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=1ZT3gQChu3Q

Оценете
(0 гласа)
нагоре

 

eu fond

OP okolnasreda

  

nat strategy

Изработката на тази страница е в изпълнение на Проект № DIR-5113325-6-96 „Дейности по устойчиво управление на Поддържан резерват „Сребърна” и резерват „Бели Лом” по ОП „Околна среда 2007-2013 г.”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и национално публично съфинансиране от Републиканския бюджет.